S*Foxglove's somali & var

 

Chelsea

 

Chelsea blev vår första honkatt och var hälften norsk skogkatt, hälften maincoon vilket orsakade min benämning på henne; hon var vår transatlantiska skogkatt =) Hon föddes i augusti 1996

Hon var den av våra ursprungliga katter som hade svårast för att acceptera nya katter när vi introducerade nya kattungar till vår flock. Oftast lugnade hon sej inte förrän hon träffade dem utomhus; kattungen i sele och kopplad medan hon själv strövade fritt.

Det tog henne nära 11 veckor innan hon accepterade kattungarna i Dutch första kull men då gjorde hon det helt och hållet, När de slutligen flyttade till sina nya hem bestämde Bubblan sej för att det var OK att leka med Dutch och Trish istället så ibland hade vi tre tjejer som jagade varandre lekfullt genom hela huset.

När Killy flyttade in bestämde sej Bubblan för att nu fick det vara nog; hon gillade inte honom alls och vi var glad över att låta henne flytta hem till Mats far så småningom. Hon lindade snabbt herrskapet runt sin sammetstass och trivdes alldeles ypperligt att äntligen få vara enda katt i hushållet. I maj 2012 dog hon, 16 år gammal.

more foxgloves 022

© Susanne Jönsson 2005-2022