S*Foxglove's somali & var

 D+T 001

Vår famlj består av mig själv, Susanne, min sambo Mats och våra katter. Trelleborgsbo har Mats varit i hela sitt liv och själv flyttade jag hit 1992 efter avslutade studier i Malmö. Till en början bodde vi i lägenhet men 1995 hittade vi en villa i Trelleborg som vi köpte och här bor vi än.

Då vi bägge har haft katt sen tidigaste barnsben var det naturligt att skaffa katt men vi var rörande överens att katter inte hörde hemma i en lägenhet så det fick vänta tills vi flyttade till villa men då tog det fart. Första året skaffade vi två katter, Milton och Samson, sen blev det en till året därpå, Chelsea. Det var lugnt på kattfronten ett bra tag sen tills min syster Elizabeth skaffade katt och ställde ut honom. Eftersom det var hennes första utställning och det dessutom var i Malmö så åkte vi dit för att titta och då var det klippt. Vi träffade somali katter för första gången och föll direkt för dem. I början av juni 2004 körde vi till Lund för att hämta hem S*MayaAbigails Duchess Ailsa, vår första somali fröken.

Vi fick vår första gemensamma kattförlust i mitten av april 2005 då vår Sampe försvann och cut270han har inte synts till sen dess   :-(

 I augusti 2005 flyttade S*Andantes Treasure, en blå aby variant in för att hålla Dutch sällskap. Ett drygt år senare flyttade även Rebell in, en viltfärgad kille som vi hoppades skulle bli vår första  avelshanne. Tyvärr så fick vi avliva Milton ett par månader efter det att Rebell flyttat hit, hans njurar (Miltons alltså) blev för dåliga.  Rebell fick vi bara njuta av i sex månader innan vi fick avliva honom för hans eget bästa och inte fick han visat hur hans ungar blev heller.

Från Dutch andra kull har vi behållt Jessica Fletcher men för att inte fylla hela huset med katter så har hon ändå flyttat men bara till Smyge och hennes fodervädsfamilj där hon har två trevliga kattkamrater att leka med och två mänskliga slavar som anser att hon är den vackraste katten i världen :-)  Att ersätta en katt anser vi inte är möjligt men i ett försök att fylla Rebells plannerade plats som avelshanne så har jag varit en snabbrunda till Helsingfors för att hämta hem Killy, ytterligare en viltfärgad hanne som vi innerligt hoppas ska passa in här.

 I Trish andra kull föddes en blå somalifröken, Phoebe, som vi inte kunde motstå att behålla men vi hoppas och tror att hon ska tillföra somaliaveln lite positiva grejor (bl a en helt makalös pälsning på svansen). För att Killy inte ska känna sej utanför så har vi köpt hem en bengalkille som framförallt är tänkt att hålla Killy motionerad men vi hoppas även att han kommer att kela lite med den mänskliga delen av flocken ;-)

 PhoIMG_2485ebe födde i sin tur i sin första kull en blå somali hona som vi till slut inte kunde släppa ur avelsarbetet. Hon kallas Asta (Andromeda) och bor tillsammans med sin kullbror Harry (Hercules) i Höganäs i en helt underbar familj med två barn och två hundar. Barnen får hunsa katterna och katterna styr hundarna med sammetsklädd järntass så någon sorts jämnvikt finns det. Förhoppningen är att Asta så småningom ska få en kull eller två och att minst en av hennes kattungar ska få flytta tillbaka till Trelleborg =)

 I Astas första kull  hittade vi  fodervärd till en av grabbarna trots att vi bara har hans mor och mormor (vi kan alltså inte använda honom till någon av våra nuvarande honor) men hoppas ändå att han så småningom ska få bli far till en kull eller tre innan han ska få njuta av livets glada dagar som kastrat =)

© Susanne Jönsson 2005-2020