S*Foxglove's somali & var

 

GIC S*Foxglove’s Bastet

 

Basti var en efterlängtad tjej och vi tackar Phoebe och King för att de gemennsamt gav oss en så underbar lyckoträff. Vi hade länge funderat på att göra en aby/somali parning, dels för att kunna ge nytt blod till somaliaveln men även för att vi själva ville ha en ny aby var i huset.

Frk är en aning mer aby än de flesta varianter: eftersom Trish är hennes mormor så finns det en “äkta” aby mer än vanligt i stamtavlan när man tittar 4 generationer bak. Basti är fullständigt hänsynslös med sin kropp, studsar, hoppar och slänger sej handlöst överallt, ska vara med och kompletterar sin kost med diverse insekter som hon hittar i trädgården (eller huset).  Hon är även stört omöjlig att få skärpa på när hon kommer i full fart men ibland slappnar hon av tillräckligt länge för att hon ska hinna fastna på bildsensorn :P

På utställning finns det bara två sätt som är godkända som transportmedel; antingen i utställningspose eller på mattes axlar, något som gör att mattes axlar sommartid ser en aning sönderrivna ut...Hon är nu Grand Internation Champion men vi kommer att fortsätta hälsa på utställningar i regionen för att sakta men säkert ta högre titlar.

IMAG0317
IMG_0440
IMG_1846

© Susanne Jönsson 2005-2020